Masi Luoma

Masi Luoma on koulutukseltaan valtiotieteen kandidaatti ja työskennellyt tiedotustutkijana v. 1985-88. Suomalainen mediamaailma on tullut sitä kautta tutuksi, ja oman yrityksen perustaminen tuli ajankohtaiseksi, kun mikään valmis työpaikka ei vastannut toiveita: ammattimuusikon työ oli vaikeaa yhdistää kahdeksasta neljään -malliin. Suuri osa leivästä tulee edelleen koskettimien ja haitarin soitosta sekä freelancerina että oman "Ajomiehet" -tanssiorkesterin vetäjänä. Kokemusta on kertynyt myös useiden suomalaisartistien säestyksestä, TV-produktioista ja mm. Topi Sorsakosken, Seppo Tammilehdon sekä etenkin Mikko Alatalon taustaorkestereista. Teatterimuusikkona vaativin työ lienee v. 87-88 pianistin homma Jukka Linkolan ja Pertsa Reposen lastenmusikaalissa Max ja Moritz.

Äänittäjän ammatti ja studiokokemus ovat tulleet kaupan päällisinä kahdenkymmenen studiomuusikko- ja -tuottajavuoden jälkeen. Studiotuotantoa ei opi kuin tekemällä. Lähes kaikki Beeduurin projektit ovat sellaisia, joissa Masi itse on suunnittelijana ja tuottajana. Äänitysaikaa vuokrataan kyllä silloin tällöin, mutta alusta loppuun tuotetut projektit ovat etusijalla.

Beeduurissa on kymmenen vuoden kuluessa väännetty n. 4000 radiospottia ja jingleä, äänitetty useita radiohiteiksikin nousseita lauluja (mm. Seppo Tammilehto, Gilda Kallonen, Mikko Alatalo) ja käytetty muutama kilometri ääninauhaa. Masi Luoman henkilökohtaisesti menestyneimpiä töitä ovat olleet:

Musiikkia Mikko Niskasen elokuvaan Ajolähtö v. -82
Pop-bändi "Martiz" v. -82, jonka hitti Hietaniemi Biitsi (säv. Masi Luoma, san Mikko Saarela) soi uudelleen julkaistuna vielä vuosituhannen viimeisenä kesänä
Tiernapojat -joulualbumi, jonka tähtiä olivat Kassu Halonen, Tapani Kansa ja Mikko Alatalo -83
ensimmäinen oma albumi "Masi Luoma ja Luojanluomat" v. -84. Mukana mm. Pate Mustajärvi (Onhan päivä vielä huomennkin) ja Juice Leskinen (Kuubalainen serenadi)
"Louisianasta Läyliäisiin" -haitari-CD v. -95
kosketinsoitinosuudet n. 30:lla Mikko Alatalon levyllä ja suunnilleen saman verran muiden
Teostoon on kirjattu n. 150 Luoman sävellystä ja yhtä monta sovitusta. Sanoituksia on yksi.

Masista ja Beeduuri Oy:stä löytyy lisää tietoa osoitteesta:
http://www.beeduuri.fi/

 

© 2014 Petri Niemenmaa Antero Mertaranta www.anzamertaranta-allstars.com