Pekka Haavisto

Ensimmäinen kitara 10-vuotiaana kirkkaan punainen Eko-sähkökitara. Ensimmäiset bändijutut kahden velipojan kanssa kotitalon musiikkihuoneessa Hurriganesin Roadrunnerin innoittamana. Ensimmäiset keikat paikallisten haitarigurujen (Pena Jokinen ja Manu Lamminen) bändien basistina alkaen joskus 1977. Kun saatiin ajokortti taskuun vuonna 1980 tehtiin keikkaa mm. pälkäneläis-sahalahtelaisen Smile-bändin riveissä pikkulavoilla ja kapakoissa.

Syksyllä 1981 opiskelemaan opettajaksi Hämeenlinnan OKL:een. Kurssikavereiden kanssa kasattiin heti bile- ja viulujazzmusiikkia tulkinnut ryhmä nimeltä Rytmi & Pojat. Samaan aikaan tehtiin kiihtyvään tahtiin kapakkakeikkaa erimuotoisten opiskelukavereista koostuvien bändien kanssa lähiseudun kuppiloissa, joissa tuohon aikaan riitti keikkoja kohtalaisen sopivasti.

Opiskelujen ja armeijan jälkeen 1986 muutettiin Tampereelle. Kapakka- ja hääkeikat jatkuivat rauhalliseen tahtiin. Lisäksi perustettiin urheiluseura Ruunien Ruunat ja sen myötä Tanssi-ja salonkiorkesteri Ruunien Ruunat. Se oli tarvittaessa kymmenmiehinen ryhmä torvisektioineen. Tehtiin muutamia urheilutapahtumakeikkoja ja pienemmällä ryhmällä rokattiin opiskelijabileissä harvakseltaan. Urheilutapahtumista hienoimpana on mieleen jäänyt SVUL:n suurkisojen avajaiskeikka Vermon raviradalla 1990 yli 10 000 junnun ja ohjaajan katsomolle. Hienoja olivat myös keikat Hämeenlinnassa Linnan Neito-tapahtumassa vuosina 1992-1998. Bändimme solistina vierailivat vakiovieras Arja Korisevan lisäksi mm. Taneli Mäkelä, Riki Sorsa, Heikki Hela ja tietenkin Seppo Tammilehto.

Samoihin aikoihin joskus vuoden 1995 tienoilla alkoi myös yhteistyö Luoman Masin ja Salmen Jarin kanssa ensin Masi Luoma Group-nimellä, sittemmin Ajomiehinä.

Keväällä 1997 lähdettiin sitten Punaiseen Kitaraan Sepin matkaan. Tätä vaihetta kesti vajaan vuoden. Sen jälkeen keikkailua Ajomiesten kanssa, enemmän häitä ja firmajuhlia, vähemmän ravintolakeikkaa. Vuodesta 2002 mukana myös terapiarokkiryhmässä nimeltä SitäPaitsi. Anza Mertaranta Allstarsiin tuli mieluisa kutsu syksyllä 2004.

Pekka on bändin kolmas Tapparan kannattaja.

Tarina jatkuu...

 

© 2014 Petri Niemenmaa Antero Mertaranta www.anzamertaranta-allstars.com